Het product is toegevoegd aan uw winkelmandje

Sluiten

/

Michelin

Michelin is één van 's werelds grootste bandfabrikanten en heeft zich sinds hun begin kunnen onderscheiden van hun concurrenten. De banden van Michelin genieten hoog aanzien wanneer het gaat om veiligheid, levensduur en brandstofeconomie en zij bieden banden voor hoge prestaties voor zowel motorfietsen als motorcross.


/

{{$productlist.vars.currentPage}} {{($productlist.vars.info.filteredCount / $productlist.vars.parameters.pageCount) | roundUp}}

  • 41
  • 123
  • Save

    Wat is Michelin?

    In 1889 waren twee broers, Édouard en André Michelin eigenaar van een rubberfabriek in Clermont-Ferrand, Frankrijk. Eén dag kwam er een fietser voorbij de fabriek en vroeg hun om hulp met het maken van zijn lekke pneumatische (luchtgevulde) band. De gebroeders Michelin spendeerde drie uur met het eraf halen en maken van de band, die toen gedurende nacht achtergelaten moest worden om te drogen. De dag erna testten de gebroeders Michelin de gemaakte band die al snel weer lek ging. Ondanks deze tegenslag bleven de gebroeders Michelin geïnteresseerd in luchtgevulde banden en een idee begon zich te vormen. Zij wilden hun eigen versie van een luchtgevulde band creëren, een betere meer duurzame band die niet op de velg vastgelijmd hoefde te worden. In 1891 patenteerde Michelin hun eerste patent op een afneembare luchtgevulde band die ook gebruikt werd door Charles Terront toen hij 's werelds eerste langeafstandwedstrijd op de fiets, Parijs-Brest-Parijs, won. Sinds de start heeft Michelin een aantal innovaties in de bandentechniek doorgevoerd en vandaag de dag is het bedrijf één van 's werelds grootste bandfabrikanten en geniet Michelin hoog aanzien wanneer het gaat om veiligheid, levensduur en brandstofeconomie.